ua en ru

Прокуратура у справі екс-першого заступника голови МінАП оголосила про підозру першому заступнику голови Києво-Святошинської РДА

У справі про незаконне відчуження першим заступником міністра аграрної політики і продовольства України 350 гектарів землі в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району ще одній особі оголошено про підозру у зловживанні владою та службовим становищем. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

Так, прокуратура Київської області встановила причетність і повідомила про підозру першому заступнику голови Києво-Святошинської райдержадміністрації.

Встановлено, що у грудні 2012 року чиновник, який на той момент виконував обов'язки голови РДА, видав розпорядження про припинення права постійного користування 350 га землі державним підприємством "Пуща-Водиця". Чиновник підписав таке розпорядження на основі листа першого заступника міністра Мінагрополітики, знаючи про його незаконність.

Як повідомлялося, перший заступник міністра в обхід встановленої законом процедури підписав документ, яким почав відчуження 350 га державних земель вартістю понад 370 млн грн, які в подальшому безоплатно передані у приватну власність фізичним особам.

Однак, згідно із законодавством, подібне рішення приймається винятково колегіально Державним комітетом із земельних ресурсів України разом із центральними органами виконавчої влади.

Таким чином, незаконні дії чиновників кваліфіковані за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України, тобто умисне, в інтересах третіх осіб використання службовою особою влади та службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 8 липня прокуратура Київської області повідомила про підозру екс-першому заступнику міністра аграрної політики і продовольства України Івану Бісюку у зловживанні владою і службовим становищем.