ua en ru

Прокуратура вимагає стягнути з "Київенерго" 1,5 млн грн за забруднення повітря

Прокуратура вимагає стягнути з "Київенерго" 1,5 млн грн за забруднення повітря Джерело фото:omskregion.info

Київська прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері через суд вимагає стягнути з ПАТ "Київенерго" майже 1,5 млн грн збитків, заподіяних державі внаслідок незаконного здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

Як з'ясувалося в ході перевірки із залученням фахівців столичної екологічної інспекції, приватна компанія здійснювала викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без необхідного дозволу.

Ігноруючи внесені нспекцією приписи на усунення порушень, "Київенерго" майже рік забруднювало столичне повітря шкідливими викидами. Така безвідповідальність завдала довкіллю більше 1,5 млн гривень збитків.

З огляду на виявлені порушення, природоохоронна прокуратура заявила позов до ПАТ "Київенерго" про відшкодування заподіяних збитків.

Зараз судами першої та апеляційної інстанцій позовні вимоги прокуратури визнані законними та задоволено в повному обсязі. Касаційний суд залишив зазначені рішення без змін.

Нагадаємо, чистий збиток "Київенерго" за 9 місяців 2014 р. склав 375,9 млн грн проти прибутку роком раніше.