ua en ru

Прокуратура вимагає повернути державі 13 га землі Чорноморського узбережжя

Прокуратура вимагає повернути державі 13 га землі Чорноморського узбережжя Фото: Чорноморське узбережжя

Ділянки знаходяться у межах прибережної захисної смуги Чорного моря

Прокуратура Комінтернівського району Одеської області подала позови про визнання незаконними та скасування розпоряджень районної держадміністрації про відвід 13 га землі Чорноморського узбережжя. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Прокуратурою Комінтернівського району до районного суду подано 7 позовних заяв про визнання незаконними та скасування розпоряджень районної державної адміністрації. Також позовні вимоги прокуратури полягають у визнанні недійсними державних актів на право власності на землю та повернення її у державну власність", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 13 га знаходяться на Чорноморському узбережжі.

Підставою для подачі позову став відведення цих ділянок в межах прибережної захисної смуги Чорного моря, яка повинна використовуватися з метою охорони поверхневих водних об'єктів від забруднення і засмічення.

Нагадаємо, в Одесі робітники демонтували стіну, преграждавшую прохід на пляж в районі Аркадії. Власником території вважається екс-голова Господарського суду Одеської обл. Валентин Продаєвич.