ua en ru

Прокуратура вимагає збільшити заставу для мера Люботина до 1 млн грн

Прокуратура вимагає збільшити заставу для мера Люботина до 1 млн грн Фото: мер Люботина Володимир Теличко

Прокуратура Харківської області подала до суду апеляційну заяву про зміну суми застави для підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди Люботинського міського голови Володимира Теличка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури області.

"Розгляд заяви в Апеляційному суді області призначено на 16 квітня. Ми будемо наполягати на тій же сумі застави, що і в першій інстанції - 1 млн грн. Призначений заставу в 73 тис. грн, м'яко кажучи, не відповідає скоєного злочину", - заявив прокурор Харківської області Юрій Данильченко.

Він також повідомив, що хабар у сумі 32 тис. грн, на якій був затриманий мер Люботина - це другий транш".

"У вересні минулого року міський голова взяв 500 доларів за винесення питання на сесію міськради про надання дозволу на розробку проекту землеустрою. Ділянка поблизу ставка планувалося використовувати для ведення бізнесу", - зазначив Данильченко.

Нагадаємо, 1 квітня правоохоронці затримали мера р. Люботин після отримання ним 32 тис. грн хабара за вирішення питання про виділення в оренду земельної ділянки та підписання відповідного договору.

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 КК України.

3 квітня Червонозаводський районний суд. Харкова прийняв рішення про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з однозначним визначенням застави в сумі 73 тис. грн.