ua en ru

Прокуратура Києва вимагає скасування дозвільних документів на будівництво біля вул. Феодосіївской

Прокуратура Голосіївського району столиці внесла подання керівництву Інспекції державного архбудконтролю в Києві з вимогою скасувати реєстрацію декларації про початок будівельних робіт на ділянці, розташованій на перетині вул. Феодосіївскої і Стратегічного шосе.

Прокуратура Голосіївського району столиці внесла подання керівництву Інспекції державного архбудконтролю в Києві з вимогою скасувати реєстрацію декларації про початок будівельних робіт на ділянці, розташованій на перетині вул. Феодосіївскої і Стратегічного шосе. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Вказану ділянку в 2008 р. на підставі рішення Київради був переданий в оренду приватному товариству для будівництва житлових будинків з підземним паркінгом. Однак, як з'ясувалося у ході прокурорської перевірки, під час оформлення дозвільних документів на початок будівельних робіт орендар надав контролюючому органу недостовірні відомості про компанії-забудовника, що є порушенням містобудівного законодавства.

Крім того встановлено, що проект будівництва даного об'єкта не пройшов обов'язкову експертизу, як того вимагає закон.
У той же час, згідно з висновком КП "Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт" на будівельні роботи на цій ділянці виконуються з порушенням вимог протизсувного режиму, що викликало небезпеку виникнення зсувів.

Нагадаємо, що в липні поточного року прокуратура Голосіївського району доручила органам контролю і влади провести перевірку законності та безпеки будівництва біля житлового будинку на вул. Феодосіївская, 48/52.