ua en ru

Прокуратура Сумської області направила в суд справу проти Чмиря

Прокуратура Сумської області направила в суд справу проти Чмиря Фото: справа проти Чмиря направлено до суду (Pixabey)

У Сумській області судитимуть чиновника з оточення Януковича

Прокуратура Сумської області направила в суд справу проти чиновника з оточення екс-президента України Віктора Януковича Юрія Чмиря. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури України.

"Прокуратурою Сумської області 18 серпня 2017 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього чиновника з оточення Януковича, а нині депутата Сумської обласної ради Юрія Чмиря. Особа звинувачується в приховуванні паспорта, підробці та використанні підроблених офіційних документів, а також в декларуванні недостовірних відомостей", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, депутат не вніс у декларацію власну дочку, хоча в ході слідства зібрано достатньо доказів того, що вони проживали і проживають разом.

Зокрема, в декларації не зазначено 9 квартир і 3 паркомісця в столиці, дохід від продажу нерухомості і корпоративні права двох товариств з обмеженою відповідальністю, які належать 20-річній непрацюючій дочці.

Крім того, обвинувачений на підставі заяви про нібито втрату паспорта отримав новий документ, що посвідчує особу. Надалі він використовував так званий втрачений паспорт для здійснення юридично значущих нотаріальних дій.

Так, дії колишнього посадовця кваліфіковані за ч. 1 ст. 357 (умисне приховування офіційного документа), ч. ч. 1, 4 ст. 358 (підробка та використання завідомо підробленого документа) і ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сумській області завершено досудове розслідування щодо Юрія Чмиря, який підозрюється в махінаціях з паспортом і приховуванні майна.