ua en ru

Прокуратура Сумської обл. направила до суду справу щодо депутата облради за завдання збитків державі на 1,22 млн грн

Прокуратура Сумської обл. направила до суду справу щодо депутата облради за завдання збитків державі на 1,22 млн грн, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.
За інформацією прес-служби, начальник НВГУ "Охтирканафтогаз" ВАТ "Укрнафта", будучи депутатом облради, порушуючи чинне земельне законодавство, впродовж 2005-2010 рр. використовував не за цільовим призначенням самовільно зайняті земельні ділянки площею 36 га.
Депутат облради також, не маючи ліцензії на користування надрами, упродовж 2005-2010 рр. допустив видобування підприємством корисних копалин.
Стосовно начальника НГВУ "Охтирканафтогаз" облпрокуратура порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою чи службовим становищем), ч. 4 ст. 240 (порушення правил охорони надр) і ч. 2 ст. 382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України. Справа вже розслідувана і з обвинувальним висновком направлена до апеляційного суду Сумської області для розгляду по суті.
Слід зазначити, що в ході досудового слідства підозрюваний неодноразово не з'являвся за викликами слідчого, всіляко ухилявся від проведення слідчих дій, затягував їх, що стало однією з підстав його затримання і взяття під варту.