ua en ru

СБУ перекрила багатомільйонні поставки продуктів харчування в ДНР/ЛНР

СБУ перекрила багатомільйонні поставки продуктів харчування в ДНР/ЛНР Фото: СБУ

Організатори використовували схему "перерваного транзиту" через РФ

Служба безпеки України (СБУ) перекрила багатомільйонні поставки продуктів харчування в ДНР і ЛНР. Про це повідомляє прес-служба СБУ в Facebook.

"Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою перекрили механізм багатомільйонних поставок продуктів харчування в ДНР/ЛНР, гроші від яких направлялися на фінансування тероризму", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, правоохоронці задокументували, що для здійснення нелегальних поставок організатори використовували схему так званого "перерваного транзиту" через Російську Федерацію (РФ).

Так, ділки, використовуючи реквізити 15 фіктивних підприємств, закуповували продукти харчування у вітчизняних виробників і нібито "експортували" продукти в країни Близького Сходу через митну територію РФ.

Співробітники СБУ встановили, що після перетину російсько-українського кордону вантажівки з товаром слідували на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. З початку 2017 зловмисники таким чином транспортували продукції на більш ніж 50 млн гривень.

Так, частина грошей отриманих від реалізації продукції йшла безпосередньо ватажкам терористичних організацій і використовувалася для фінансування незаконних збройних формувань бойовиків.

Оперативники СБУ провели в Харкові ряд обшуків в офісних приміщеннях і за місцем проживання фігурантів справи. Правоохоронці виявили комп'ютерну техніку, печатки ряду фіктивних підприємств, документацію, що підтверджує здійснення незаконних торгових операцій.

У зловмисників також вилучено документи, що свідчать про незаконне отримання з бюджету відшкодування податку на додану вартість в розмірі понад 6 млн гривень за "експортні поставки". Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

#СБУ перекрила багатомільйонні поставки продуктів до терористичних організацій «ДНР/ЛНР» Співробітники Служби безпеки У...

Опубліковано Служба безпеки України 22 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ спільно з Генпрокуратурою викрили двох суддів з Дніпропетровської області, які запропонували хабар в 300 тис. доларів керівникові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.