ua en ru

Прокуратура повідомила про підозру заступник начальника Качанівської колонії через недопуск адвоката до Тимошенко

Прокуратура повідомила про підозру заступник начальника Качанівської колонії через недопуск адвоката до Тимошенко
Першим слідчим відділом прокуратури області повідомлено про підозру одному із заступників начальника Качанівської виправної колонії (№ 54), який перешкоджав візиту в установу адвоката Юлії Тимошенко Сергія Власенка.

Першим слідчим відділом прокуратури області повідомлено про підозру одному із заступників начальника Качанівської виправної колонії (№ 54), який перешкоджав візиту в установу адвоката Юлії Тимошенко Сергія Власенка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської обл.

Пенитенциарию інкримінується невиконання посадовою особою законних вимог народного депутата України та створення штучних перешкод у його роботі (ч. 1 ст. 351 КК України).

"У ході слідства встановлено, що 14 лютого 2012 р. чиновник колонії, ігноруючи законні вимоги народного депутата, не впустив його в установу. Навіть після того, як Власенко показав посвідчення нардепа, заступник начальника колонії не пропустив його в приміщення", - сказано в повідомленні.

Наразі досудове розслідування триває. Максимальна санкція статті передбачає до 3 років обмеження волі.

Нагадаємо, 17 листопада прокуратура оголосила про підозру двом заступникам начальника Качанівської колонії за застосування сили до Тимошенко.