ua en ru

Прокуратура зняла одне з обвинувачень з кримського екс-депутата Ганиша

Прокуратура зняла одне з обвинувачень з кримського екс-депутата Ганиша Фото: кримського екс-депутата Василя Ганиша звинувачують у державный зраді

Нову редакцію обвинувачення проти Василя Ганиша представлять на засіданні 12 грудня

У Дніпровському районному суді Києва 23 листопада прокуратура відмовилася від одного з трьох епізодів обвинувачення у справі екс-депутата Верховної ради АР Крим Василя Ганиша. Про це повідомило "Радіо Свобода".

Тепер обвинувачення не вважає злочинними діями те, що Ганиш брав участь у засіданні кримського парламенту, на якому ухвалили рішення про проведення "референдуму" про статус півострова.

"Необхідність зміни обвинувачення зумовлена передусім тим, що за першим епізодом об’єктивних даних, які б свідчили про вчинення кримінального правопорушення, немає ні у сторони звинувачення, ні в матеріалах провадження", - пояснив прокурор Олег Данилін.

Окрім зазначеного епізоду, є ще два, за якими суд триватиме.

Другий полягає у тому, що Ганиш 2014 року балотувався на російських виборах до феодосійської міськради, а третій - що 11 квітня 2014 року був присутній на засіданні кримського парламенту, на якому ухвалювалася російська "конституція" Криму, що прокуратура як і раніше розцінює як державну зраду.

Водночас Ганиш наполягає, що він не винен і завжди був на боці України.

Прокурори мають представити нову редакцію обвинувачення на наступному засіданні, запланованому на 12 грудня.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою затримали двох прокурорів у Києві та Бахмуті, які вимагали гроші у підозрюваного в державній зраді екс-депутата Василя Ганиша.