ua en ru

Швейцарія підозрює колишнього генсека ФІФА у шахрайстві

Швейцарія підозрює колишнього генсека ФІФА у шахрайстві Фото: ФІФА (fifa.com)

Вальке підозрюються у підкупі приватних осіб, шахрайстві та підробці документів

У Швейцарії прокуратура завела кримінальну справу проти колишнього генерального секретаря Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Жером Вальке і CEO катарської мережі телеканалів beIN Media Нассера Аль-Хелаифи. Про це повідомляється на сайті наглядового відомства.

Повідомляється, що також по справі проходить неназваний бізнесмен, який працює у сфері прав на трансляцію спортивних заходів. Фігуранти справи підозрюються у підкупі приватних осіб, шахрайстві та підробці документів.

Крім того, в Швейцарії вважають, що Вальке отримав від бізнесмена "невиправдані переваги" взамін на присудження "деяким країнам" прав на трансляцію чемпіонатів світу 2018, 2022, 2026 і 2030 років.

Зазначено, що колишній генсек ФІФА отримав такі "переваги" і від CEO катарської мережі телеканалів beIN. Натомість Вальке прийняв рішення присудити "деяким країнам" право на трансляцію ЧС-2026 і ЧС-2030.

Згідно з інформацією Reuters, у паризькому офісі BeIN Sports вже пройшли обшуки в рамках розслідування проти Вальке і Аль-Хелаифи. У четвер, 12 жовтня, швейцарські прокурори допитали Вальке як підозрюваного.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФІФА веде розслідування щодо "Манчестер Сіті", а також "Челсі", з приводу вчинення цими клубами трансферів гравців до 18 років.