ua en ru

Прокуратура: З початку 2012 р. територіальній громаді Києва повернуто 430 га земель

В Києві з початку 2012 р. територіальній громаді повернуто 430 га земель. Про це повідомив прокурор міста Києва Анатолій Мельник на підсумковій колегії, передає прес-служба прокуратури.

Загалом, прокуратурою Києва у сфері земельних відносин впродовж першого півріччя поточного року до суду заявлено 485 позовів щодо повернення територіальній громаді столиці земельних ділянок загальною площею 700 га. Водночас, судами уже задоволено позовів на 688 га земель.

"Території зелених зон, водних об'єктів та інших цінних земель природоохоронного призначення відіграють визначальну роль в екологічному балансі міста, і їм приділено найбільшу увагу прокуратури при здійсненні правозахисної діяльності у сфері земельних відносин", - наголосив Анатолій Мельник.

Нагадаємо, що Київський апеляційний адміністративний суд визнав "Біличанський ліс" територією столиці, скасувавши рішення Коцюбинської селищної ради щодо розширення меж селища за рахунок земель Святошинського лісництва столиці площею майже 700 га.

Крім того, за реагування прокуратури територіальній громаді також повернуто землі рекреаційного призначення вздовж річок Дніпро, Десенка, Жукового, Труханового та Венеціанського островів.