ua en ru

Прокуратура викрила схему на 520 млн гривень при будівництві очисних споруд в Одесі

Прокуратура викрила схему на 520 млн гривень при будівництві очисних споруд в Одесі Фото: прокуратура

Правоохоронці повідомили про підозру 11 особам

Слідчі прокуратури Одеської області викрили схему на 520 млн гривень при будівництві очисних споруд в Одесі. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури України.

"Слідчі прокуратури Одеської області здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння групою осіб більше 200 млн гривень бюджетних коштів при будівництві системи очищення на об'єкті "Глибоководний випуск" в акваторії Чорного моря та вчинення замаху на заволодіння 320 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в 2010-2015 роках злочинна група осіб завдяки підробці документів завищила вартість матеріалів та обсягів робіт при будівництві. Також велася цілеспрямована позовна діяльність, в ході якої в держустанови зверталися представники підконтрольних підприємств з позовами про відшкодування "неіснуючих" витрат за рахунок бюджету.

Так, слідчі прокуратури, оперпрацівники Нацполіції та співробітники СБУ в Одеській області провели спільну спецоперацію із залученням понад 150 правоохоронців. На даний момент повідомлено про підозру 11 фігурантам справи.

altalt

Фото: повідомлено про підозру 11 фігурантам

Зокрема, складено та направлено підозри організатору усієї злочинної схеми - колишньому депутатові Одеської міськради, колишньому начальнику інвестиційно-договірного відділу облдержадміністрації, трьом колишнім директорам підконтрольних підприємств та особі, яка здійснювала операції з незаконно отриманими коштами

Крім того, було проведено дослідження об'єкта фахівцями-водолазами, яке показало, що частина трубопроводу, що знаходиться у відкритому котловані, не покрита необхідним піщано-гранітним покриттям, що передбачено проектом, і не готова до експлуатації.

altalt

Фото: дослідження фахівцями-водолазами

Щодо згаданих осіб прокуратура вже звернулася в суд для дачі дозволу на залучення і обрання запобіжного заходу у вигляді арешту. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що львівські правоохоронці викрили групу осіб, які організували незаконні схеми вивезення сміття з міста Львів.