ua en ru

Прокуратура викрила незаконну схему з деревиною на 120 млн гривень

Прокуратура викрила незаконну схему з деревиною на 120 млн гривень Фото: прокуратура

Правоохоронці провели близько 30 обшуків на держпідприємствах лісового комплексу

Прокуратура викрила незаконну схему з деревиною на 120 млн гривень за участю держпідприємств в Київській, Черкаській та Житомирській областях. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Київської області.

Повідомляється, що прокуратура Київської області провела близько 30 обшуків на держпідприємствах лісового комплексу в Київській, Черкаській та Житомирській областях, які причетні до незаконних оборудок на суму понад 120 млн гривень.

Одночасно обшуки пройшли за місцем роботи і проживання групи осіб, які з використанням реквізитів фіктивних організували і використовували схему ухилення від сплати податків підприємствами реального сектора економіки, здійснювали незаконне переведення коштів в готівку.

"Під час обшуків вилучено у державних лісогосподарських підприємствах документи, видані "конвертаційним центром". Під час проведення обшуків була відпрацьована причетність до зазначених операцій 12 підприємств лісового господарства. Вилучено готівкові кошти, комп'ютерна техніка, "чорнова бухгалтерія", документи і печатки підприємств з ознаками фіктивності", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні відкрито більше сотні справ за незаконну вирубку лісу.