ua en ru

Прокуратура ліквідувала канал торгівлі зброєю з зони АТО

Прокуратура ліквідувала канал торгівлі зброєю з зони АТО Фото: зброя

Канал торгівлі зброєю налагодив колишній боєць ЗСУ

Військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України спільно зі Службою безпеки України затримала колишнього військовослужбовця 24 батальйону територіальної оборони Збройних Сил України ("Айдар"), який здійснював збут зброї і боєприпасів на території Києва та Київської області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Використовуючи зв'язки придбані за час проходження військової служби, вказана особа продавав викрадене військове майно, а саме автомати АК-74, пістолети ПМ, гранати РГД-5, Ф-1 і т. п., яке доставлялося з зони проведення антитерористичної операції", - повідомили в прокуратурі.

Правоохоронці встановили, що до торгівлі зброєю колишній військовослужбовець ЗСУ залучив трьох спільників з числа цивільних осіб, які зберігали майно і передавали йому для подальшого збуту. Грошові кошти, отримані від торгівлі зброєю, вони ділили між собою.

Так, 16 березня 2017 року, військовослужбовець за майже 60 тис. гривень реалізував АК-47 та магазин до нього, 253 патрона, 2 гранати Ф-1 і 2 запали до них.

Під час чергового продажу 45 патронів калібру 5,45 мм, вказану особу було затримано, а боєприпаси вилучені.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів виявлено та вилучено: автомат АКС-74 з приєднаним до нього підствольним гранатометом ГП-25; 8 патронів до пістолета ТТ 7,62 мм; патрон до пістолета "Наган" 7, 62 мм; 2 магазини до пістолета ТТ; 88 патронів до пістолета "Наган" 7,62 мм; крупнокаліберний патрон 12,7 мм; патрон калібру 7,62х39 мм; гранату Ф-1; 34 гранати до підствольного гранатомета ВОГ-25П; 9 гранат до підствольного гранатомета ВОГ-25; 22 запали до ручних гранат типу УЗРГМ; 8719 патронів

altaltaltalt

Фото: вилучена зброя та боєприпаси

Готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263 КК України та клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала банду зловмисників, які займалися продажем зброї із зони АТО.