ua en ru

Прокуратура розслідує зловживання чиновників Держекоінспекції в Київській обл

Прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою та службового підроблення посадовими особами Державної екологічної інспекції в Київській області. Про це повідомили у прес-службі столичної облпрокуратури.

Встановлено, що одне з підприємств, яке займається видобутком піску на території Рокитнянського району, використовує земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 85 га не за цільовим призначенням.

"Так, в результаті здійснення підприємством незаконних робіт з видобутку піску утворилися два водних об'єкта орієнтовною площею 6 га, в результаті чого завдано збитків державі на суму 142 тис. Грн. Зазначене підприємство перевірялося Держекоінспекцією, проте до акта перевірки внесено завідомо неправдиві відомості про відсутність порушень вимог законодавства, виявлених під час заходу державного контролю ", - йдеться в повідомленні.

Водночас, зловживаючи владою та службовим становищем, державний інспектор не вжив заходів, спрямованих на припинення незаконної діяльності фірми і не розрахував збиток, заподіяний правопорушенням.

Досудове розслідування проводиться за ч.1 ст.366 (службове підроблення) та ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 21 січня звільнив Михайла Казимира з посади голови Державної екологічної інспекції.