ua en ru

Прокуратура розслідує причетність до терористів екс-судді по справі Штепи

Прокуратура розслідує причетність до терористів екс-судді по справі Штепи Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Суддя Єжов заявив самовідвід у справі Штепи

Прокуратура Харківської області розслідує причетність до терористів екс-судді у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи Віктора Єжова. Про це заявив прокурор Харківської області Юрій Данильченко, повідомляє MediaPort.

За словами Данильченка, справу відкрито за фактом сприяння терористичній організації щодо судді Червонозаводського райсуду міста Харкова Віктора Єжова. Разом з тим, він зазначив, що офіційно підозрюваних у справі немає.

"Що стосується цієї справи, то мова йде про досить тяжкий злочин, це ст. 258-я зі значком 3. За цей злочин передбачена дуже тяжка відповідальність. Вважаю, що це справа перспективна, сподіваюся, що вона буде в найкоротші терміни розслідувана і направлена в суд. Єдине, що можу додати, що одним епізодом воно не обмежиться. Поки підозра нікому по цій справі не пред'являлася", - заявив він.

Як повідомляється, про цю справу стало відомо в січні 2017 року, після чого Єжов заявив самовідвід у справі Штепи, разом з тим, він продовжує розглядати інші справи.

Данильченко також зазначив, що після того, як буде зібрано достатню кількість доказів, судді буде вручено підозру, після чого прокуратура зможе клопотати про відсторонення судді від розгляду інших справ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ленінський районний суд Харкова продовжив запобіжний захід екс-меру Слов'янська Нелі Штепі до 21 вересня 2017 року.