ua en ru

Прокуратура перевіряє дії міліції під час затримання активіста, який намагався підпалити Roshen в Києві

Прокурор міста Києва Сергій Юлдашев доручив прокурору Святошинського району перевірити достовірність інформації, яку оприлюднив народний депутат України Ігор Луценко на своїй сторінці в Facebook про нібито побиття неповнолітнього співробітниками міліції і допуск до нього адвоката, а також прийняти рішення про початок досудового розслідування за даним фактом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби столичної прокуратури.

За словами Юлдашева, затримання здійснювалося не правоохоронцями, а цивільними особами - працівниками приватної охорони магазину Roshen. "Їх дії також будуть перевірені слідчими міліції під час досудового розслідування", - додав прокурор.

Нагадаємо, вранці 11 січня четверо невідомих камінням розбили вітрину магазину Roshen біля ст. метро "Житомирська". Один з них був затриманий. Ним виявився неповнолітній хлопець, який представився активістом однієї з громадських організацій.

Раніше в міліції повідомили, що юнак поміщений у СІЗО. Сьогодні Святошинський райсуд столиці повинен обрати затриманому запобіжний захід.