ua en ru

Міліція затримала в Києві юнака, що збирався кинути коктейль Молотова в магазин Roshen

Міліція затримала в Києві юнака, що збирався кинути коктейль Молотова в магазин Roshen Джерело фото:elise.com.ua

Міліція вночі 11 січня затримала в Києві юнака, що збирався кинути пляшку із запальною сумішшю в будівлю магазину компанії Roshen. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС у Києві.

"11 січня близько 4 години ранку під час нічного чергування співробітники однієї з приватних охоронних фірм помітили 4-х підозрілих осіб Невідомі розбили каменем вітрину магазину. Один з учасників події тримав у руках пляшку з запальною сумішшю, інший знімав все на відеокамеру. Побачивши охоронців, молоді люди кинулися тікати. Проте один з них, який тримав у руках пляшку з запальною сумішшю, був затриманий", - сказано в повідомленні.

Його передали правоохоронцям Святошинського районного управління міліції та викликали слідчо-оперативну групу для документування всіх доказів.

"З місця події міліціонери вилучили пляшку з сумішшю з різким запахом. Попередній висновок експертного дослідження показав, що вміст пляшки становить горючу суміш. Аналогічний результат показали і сліди на одязі і руках затриманого. Крім цього, у неповнолітнього вилучена балаклава", - уточнили в міліції.

Слідчим відділом районного управління відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 ККУ - "Хуліганство". Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від трьох до семи років.
У міліції додали, що неповнолітній, який представився членом однієї з громадських організацій, затримано в порядку статті 208 КПК України. Також йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Проводиться досудове розслідування та встановлюються інші учасники події.

"Співробітники Святошинського районного управління міліції столиці діяли виключно в рамках чинного законодавства і фізичної сили до затриманого не застосовували. Це відзначив і один з народних депутатів, який безпосередньо спілкувався в районному управлінні з підозрюваним, про що він повідомив присутнім громадянам", - підкреслили в прес-службі ГУ МВС.

У той же час, за словами нардепа від "Батьківщини" Ігоря Луценка, який побував у зазначеному РВВС, міліціонери застосовували силу до затриманого.

"Коли нас допустили до хлопця, то виявилося, що його міліціонери таки били. Я бачив сліди на голові - синці та гулі на потилиці, сліди від спроб душити на шиї. А також сині сліди від наручників на руках", - пише нардеп.

Луценко відзначив, що зараз юнака продовжують утримувати під вартою, але адвоката вже допускають.

"Йому немає 18 років, він є неповнолітнім, його звинувачують в умисному знищенні майна - павільйону "Рошен" на метро "Житомирська". За версією активістів, вони там хотіли зробити політичну акцію - повісити банер з питанням "Як тобі смакує кров бійців АТО?" - це все та ж історія про бізнес Порошенка в Росії", - додав нардеп.

Нагадаємо, 3 січня близько 20 невідомих у масках скоїли напад на офіс телеканалу "Інтер". Міліція розцінила цей інцидент як "хуліганство".