ua en ru

Прокуратура провела обшуки на підприємстві, яке постачає комплектуючі українському ВПК

Прокуратура провела обшуки на підприємстві, яке постачає комплектуючі українському ВПК Фото: прокуратура

Вилучено штампи для формулярів та паспортів комплектуючих для військової техніки

Працівники прокуратури міста Києва провели обшуки на підприємстві, яке постачає комплектуючі на підприємства військово-промислового комплексу України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва.

"Працівниками прокуратури міста Києва спільно зі слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві в рамках кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах проведено обшуки в офісних приміщеннях та за місцем проживання службових осіб столичного товариства, яке постачає комплектуючі для військової техніки на підприємства військово-промислового комплексу України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для прикриття незаконної діяльності зловмисники оформлювали придбання комплектуючих через низку товариств з ознаками "фіктивності".

В рамках обшуків правоохоронці вилучили документацію по взаємовідносинах з фіктивними товариствами, комп’ютерну техніку, більше 100 печаток і штампів, у тому числі військових частин з різних регіонів України, а також штампи для формулярів та паспортів комплектуючих для військової техніки.

Сума збитків, завданих незаконною діяльністю, складає понад 3,7 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці провели обшуки на Одеському авіаційному заводі.