ua en ru

Прокуратура просить суд заборонити в Закарпатській обл. фонд угорської праворадикальної партії "Йоббік"

Прокуратура Закарпатської області звернулася в Закарпатський окружний адміністративний суд з позовом про припинення діяльності благодійного фонду "Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Бейли Ковача".

Прокуратура Закарпатської області звернулася в Закарпатський окружний адміністративний суд з позовом про припинення діяльності благодійного фонду "Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Бейли Ковача". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Так, праворадикальною партією Угорщини "За кращу Угорщину" ("Йоббік") у власній політичній програмі задекларовано повернення Закарпаття Угорської Республіки. З метою реалізації зазначених задумів, партією створений і зареєстрований благодійний фонд "Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Бейли Ковача", діяльність якого спрямована на втручання у внутрішні справи України та посягання на її територіальну цілісність. Встановлено, що благодійна організація в місті Берегово діє з грубими порушеннями законодавства України", - повідомили в прокуратурі.

Зокрема, встановлено відсутність фонду за місцезнаходженням, в результаті чого складено відповідний акт. На підставі цього, державним реєстратором Берегівського міськрайонного управління юстиції внесено відповідний запис. "Згідно українського законодавства, це є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що всупереч Закону України "Про благодійну діяльність та благодійні організації" зазначений благодійний фонд протягом 2013-2014 рр. не подавав фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва та податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій.

Нагадаємо, 30 березня 2014 р. МЗС Угорщини засудив заяви ультраправих про територіальні претензії на Закарпатті.