ua en ru

Прокуратура просить суд звільнити від кримінальної відповідальності 71 учасника Євромайдану в Києві

У Києві прокуратура просить суд звільнити від кримінальної відповідальності 71 підозрюваного в участі в січневих масових заворушеннях у центрі столиці. 

У Києві прокуратура просить суд звільнити від кримінальної відповідальності 71 підозрюваного в участі в січневих масових заворушеннях у центрі столиці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.
"Зазначені клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності вже направлені в районні суди міста Києва для прийняття відповідних рішень", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 16 лютого генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив про введення в дію з 17 лютого закону україни "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Закон передбачає звільнення від кримінальної відповідальності і покарання осіб, які вчинили в період з 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 року злочини, передбачені статтею 1 закону, закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт.
Під так звану амністію потрапили 268 осіб.