ua en ru

Прокуратура продовжує слідство щодо заяви екс - нардепа Артеменко по Криму

Прокуратура продовжує слідство щодо заяви екс - нардепа Артеменко по Криму Фото: слідство у "справі Артеменко" триває (УНІАН)

Висловлювання про здачу Криму в оренду Росії перевіряють на наявність ознак держзради

У прокуратурі Криму триває розслідування "плану Артеменко" (екс-народний депутат від Радикальної партії Андрій Артеменко-ред.) про передачу Криму в оренду Російській Федерації. Про це сказав прокурор прокуратури АР Крим Гюндуз Мамедов під час брифінгу у вівторок, 22 серпня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Слідство триває (у справі Артеменко - ред.). Нами направлені відповідні запити в тому числі і міжнародні доручення і ми чекаємо цих відповідей, для того, щоб прийняти остаточне рішення",- сказав Мамедов.

Мамедов додав, що в прокуратурі перевіряються висловлювання Артеменко на наявність держзради.

"Ми проводимо ретельне розслідування за цим фактом і, я думаю, що найближчим часом теж дамо правову оцінку його висловлювань", - сказав він.

Нагадаємо, у травні Верховна Рада достроково припинила повноваження нардепа Артеменко у зв'язку з позбавленням останнього українського громадянства.

Зазначимо, що громадянства нардепа позбавили через його висловлювання про те, що анексованний Крим слід передати в оренду Російській Федерації.