ua en ru

Прокуратура закликає не політизувати процес розслідування "справи Булатова"

Прокурор Києва Микола Бескишкий звернувся до громадськості з проханням не політизувати та дотримуватися об'єктивності у питанні розслідування кримінальних проваджень, у яких фігурує лідер Автомайдану Дмитро Булатов.

Прокурор Києва Микола Бескишкий звернувся до громадськості з проханням не політизувати та дотримуватися об'єктивності у питанні розслідування кримінальних проваджень, у яких фігурує лідер Автомайдану Дмитро Булатов. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

Бескишкий також повідомив, що у рамках розслідування кримінального провадження у зв'язку із масовими заворушеннями в центрі столиці встановлено організаторів цього злочину.

За його словами, у зв'язку із здобутими доказами слідчим було винесено повідомлення про підозру усім співучасникам, у тому числі і Булатову. Однак, оскільки на той час його місцезнаходження було не відоме, 24 січня ухвалою Шевченківського райсуду столиці Булатова оголосили у розшук.

"Як відомо, з 31 січня Дмитро Булатов перебуває у приватній клініці. Він активно спілкується з депутатами, представниками міжнародних організацій та журналістами. Водночас проводити із ним слідчі дії у зазначеному кримінальному провадженні не виявляється за можливе, навіть незважаючи на те, що лікарі не заперечують проти цього", - сказав Бескишкий.

"У зв'язку з цим, звертаюсь до народних обранців та представників міжнародних організацій. Злочин, у вчиненні якого підозрюється Булатов, має виключно кримінальне підґрунтя. Не треба робити на цьому політику. Слідчі у змозі неупереджено провести розслідування та встановити істину. І це стосується не тільки розслідування організації масових заворушень, а й факту зникнення Булатові", - наголосив прокурор.