ua en ru

Прокуратура вимагатиме екстрадиції колишнього депутата Ради АРК Нахлупіна

Прокуратура вимагатиме екстрадиції колишнього депутата Ради АРК Нахлупіна Фото: Віталій Нахлупін (facebook.com-vsarkonline)

Нахлупіна сьогодні затримали в Москві

Прокуратура Автономної Республіки Крим вимагатиме екстрадиції колишнього депутата Верховної ради АР Крим Віталія Нахлупіна. Про це повідомляє РБК-Украина з посиланням на прес-службу прокуратури півострова.

"Прокуратурою АР Крим будуть вживатися заходи з метою звернення до компетентних органів Російської Федерації щодо арешту та подальшої екстрадиції Нахлупіна В.Г. на Україну для притягнення до відповідальності за державну зраду", - зазначив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

Відзначимо, за даними росЗМІ, сьогодні в Москві затримали Нахлупіна. Затримання пов'язане з ситуацією навколо дорожніх тендерів. Нахлупін курирував дорожнє будівництво, а також відповідав за реалізацію цільової програми по частині будівництва доріг.

Раніше прокуратурою АРК за результатами проведеного спеціального попереднього розслідування 29 грудня 2016 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно Нахлупіна, обвинуваченого у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України ("Державна зрада").

У ході розслідування кримінального провадження отримані докази того, що депутат надав допомогу та сприяв окупації Криму. Зокрема, при його безпосередній участі незаконно прийнято так звану "конституцію Республіки Крим" та ряд постанов, у результаті чого було створено нелегітимне державне утворення "Республіка Крим"

Також за результатами досудового розслідування встановлено, що Нахлупіна взяв участь у незаконно організованих на території Криму виборах "державний рада Республіки Крим" від Кримського "регіонального відділення Всеросійської політичної партії "Єдина Росія" За результатами вищевказаних виборів Нахлупін був обраний депутатом "державної ради Республіки Крим".

Нагадаємо, на початку жовтня в Москві поліцейські затримали колишнього міністра транспорту України Миколи Рудьковського за нібито напад на російське посольство в Києві.