ua en ru

Прокуратура підозрює мера Ірпеня в порушенні правил безпеки, через що загинула людина

Прокуратура підозрює мера Ірпеня в порушенні правил безпеки, через що загинула людина Фото: Володимир Карплюк (facebook.com)

Прокуратура оголосила меру Ірпеня підозру в зв'язку з інцидентом 2011 року

Прокурор Київської області повідомив про підозру меру Ірпеня Володимиру Карплюку у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, унаслідок чого загинула одна людина, а інша отримала тяжкі тілесні ушкодження. Про це повідомила прокуратура Київської області.

"Встановлено, що Карплюк у 2011 році, перебуваючи на посаді директора ТОВ "Сарафан" та будучи особою, яка зобов'язана дотримуватися правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, достовірно знаючи, що вказане товариство не має ліцензії на будівельну діяльність та дозволів на виконання робіт з підвищеною небезпекою при виконанні будівельно-монтажних робіт, умисно порушив вимоги правил будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів, затверджених наказом Держгірпромнагляду", - говориться в повідомленні.

На думку прокуратури, Карплюк не призначив працівників, відповідальних за безпечне проведення робіт вантажопідіймальними кранами, ведення робіт за проектами виконання робіт або технологічними картами, що в свою чергу призвело до аварії гусеничного крану та падіння його стріли на будівлю й людей.

"Завдяки своїм корупційним зв’язкам та користуючись безпорадним станом потерпілих заробітчан з Рівненщини тривалий час Карплюку вдавалося уникнути кримінальної відповідальності. Санкція ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі строком до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років", - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, у липні повідомлялося, що за матеріалами прокуратури Київської області скеровано до суду протокол про вчинення першим заступником Ірпінського міського голови адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.