ua en ru

Першого заступника мера Ірпеня викрито в корупційному правопорушенні

Першого заступника мера Ірпеня викрито в корупційному правопорушенні Фото: міськрада Ірпеня (wikimapia.org)

До суду скеровано протокол про вчинення чиновником адмінправопорушення, пов’язаного з корупцією

За матеріалами прокуратури Київської області скеровано до суду протокол про вчинення першим заступником Ірпінського міського голови адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Зазначено, що за результатами співпраці обласної прокуратури з Департаментом захисту економіки Національної поліції, уповноваженим суб’єктом складено протокол про вчинення першим заступником мера Ірпеня адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КупАП.

"Встановлено, що перший заступник Ірпінського міського голови, будучи суб’єктом, на якого поширюються вимоги Закону України "Про запобігання корупції", на початку року придбав у власність квартиру в Ірпінському регіоні, вартість якої перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня поточного року. Однак, у порушення вимог статті 52 вищевказаного Закону, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані до Єдиного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, не вніс взагалі", - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, матеріали та протокол скеровано до суду для розгляду по суті, робота прокуратури Київської області на цьому напрямку триває.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко назвав місто Ірпінь Київської області "місцевим Чикаго".