ua en ru

Прокуратура підозрює екс-голову Сумської ОДА в шахрайстві і розтратах

Прокуратура підозрює екс-голову Сумської ОДА в шахрайстві і розтратах Фото: Володимир Шульга

Колишньому народному депутату України загрожує до 12 років позбавлення волі

Прокуратурою Сумської області 20 січня 2016 року колишньому народному депутату України повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 190 (шахрайство ), ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службова підробка) КК України. Про це передає прес-служба обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що в липні 2014 року підозрюваний, займаючи посаду голови Сумської обласної державної адміністрації та будучи народним депутатом України, отримав заробітну плату за період часу, коли фактично перебував за межами України з приватною метою, підробивши офіційні документи про нібито службове відрядження в Київ р..

Крім того, зазначений народний обранець в листопаді 2014 року шляхом обману та зловживання довірою переконав чоловіка своєї колишньої підлеглої, яка 24 жовтня 2014 року була затримана правоохоронцями за підозрою в отриманні неправомірної вигоди, перерахувати на банківські рахунки своїх знайомих понад 1млн 200 тис грн для внесення застави. Людина, зайнявши зазначену суму, виконав вказівку депутата, який розпорядився коштами на власний розсуд, не заплативши жодної гривні застави.

В даний час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Колишньому народному депутату України, який в даний час працює проректором одного з Київських вузів і є державним службовцям 1 рангу, загрожує до 12 років позбавлення волі.

Відзначимо, в липні 2014 Сумську обласну державну адміністрацію очолював Володимир Шульга. У вересні 2014 президент Петро Порошенко напередодні позачергових виборів у Верховну Раду України звільнив з посади голови Сумської обласної державної адміністрації.

Шульга був народний депутат України 7-го скликання від партії ВО "Батьківщина". У Верховній Раді 10 січня 2013-го року став головою підкомітету з питань авіаційного транспорту Комітету з питань транспорту і зв'язку.