ua en ru

Прокуратура може подати касаційну скаргу у справі Коцаби, - Луценко

Прокуратура може подати касаційну скаргу у справі Коцаби, - Луценко Фото: Юрій Луценко не виключає подання касаційної скарги у справі Руслана Коцаби

Генпрокурор вважає дії блогера Руслана Коцаби "викликом державі"

Генеральний прокурор України Юрій Луценко допускає можливість подання касаційної скарги у справі блогера Руслана Коцаби, якого цього тижня виправдав Апеляційний суд Івано-Франківської області. Про це він повідомив у суботу, 16 липня, в Івано-Франківську, передає "Радіо Свобода".

"Я не маю права згідно із законом критикувати будь-яке рішення судів, але я можу сказати, що ми оцінимо рішення суду і, ймовірно, подамо на розгляд вищої інстанції, тому що, згідно з наявними у нас висновками експертів - не моїх чи прокурорських, а експертів, у заявах пана Коцаби вбачалися заклики до зриву мобілізації, що ставило під сумнів обороноздатність країни", - сказав генпрокурор.


На думку Луценка, дії Руслана Коцаби були "викликом державі".

Він зазначив, що прокуратура ще не має рішення суду, але коли у відомстві його отримають і вивчать, то вирішуватимуть щодо звернення до вищої інстанції.

Нагадаємо, апеляційний суд Івано-Франківська виправдав місцевого блогера Руслана Коцабу, якого засудили за перешкоджання ЗСУ, і відпустив його на свободу.