ua en ru

Прокуратура передала в суд справу про вимагання екс-службовця Дарницької РДА

Прокуратура передала в суд справу про вимагання екс-службовця Дарницької РДА Фото: суд (Pixabаy)

Екс-службовеця Дарницької РДА двічі викрили на вимаганні

Київська місцева прокуратура №4 направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього державного службовця Дарницької районної в місті києві державної адміністрації, якого затримали в червні 2017 року на отриманні неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Так, перебуваючи на посаді головного спеціаліста відділу контролю за благоустроєм та охорони навколишнього середовища Дарницької РДА, зловмисник зажадав від підприємця щомісячну плату за сприяння в розміщенні кавового автомата біля речового ринку "Дарницький".

У разі ж несплати йому коштів чиновник погрожував прийняти заходи для припинення роботи автокав'ярні і ще одного торгового прилавка цього підприємця.

Вже звільненому з посади чиновнику інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди посадовою особою, вчинене повторно).

За даними прокуратури, вказана особа зараз перебуває в статусі обвинуваченого ще в одному кримінальному провадженні за скоєння аналогічного злочину у вересні 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро України розслідує понад 100 кримінальних справ про корупції на державних підприємствах.