ua en ru

Прокуратура передала до суду справу учасниці проведення "референдуму ЛНР"

Прокуратура передала до суду справу учасниці проведення "референдуму ЛНР" Фото: бойовики на Донбасі (twitter.com/dubovoyslavyans)

Жінка заповнювала відомості та видавала бюлетені виборцям на так званій "виборчій дільниці"

Прокуратура Луганської області передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо мешканки Новоайдарського району за фактом участі в проведенні так званого "референдуму" щодо підтримки "акту про державну самостійність ЛНР". Про це повідомила прес-служб прокуратури.

"Розслідування встановило, що в травні 2014 року громадянка України погодилася взяти участь у проведенні на території одного з селищ Новоайдарського району так званого "Референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність ЛНР" як члена так званої "виборчої комісії", - розповіли в прокуратурі.

Як зазначається, жінка заповнювала відомості та видавала бюлетені виборцям на так званій "виборчій дільниці".

Під час досудового розслідування підозрювана повністю визнала свою провину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, спрямовані на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні з угодою про визнання винуватості направлено до суду.

Нагадаємо, у Донецькій області за співпрацю з представниками незаконного збройного формування "ДНР" на лаві підсудних опинився прокурор.