ua en ru

Прокуратура відкрила провадження щодо перешкоджання діяльності журналістів у Київській області

Прокуратура відкрила провадження щодо перешкоджання діяльності журналістів у Київській області Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Журналістам заважали проводити зйомку

Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів телеканалу "1+1" у Київській області. Про це повідомляє пресс-служба обласної прокуратури в середу.

Зокрема, в повідомленні наголошується, що 21 квітня у Бориспільському районі, журналістам телеканалу "1+1", директор садового товариства заважав проводити зйомку.

В результаті, за даним фактом Бориспільський відділку поліції вніс відомості до єдиного облік. Однак пізніше з'ясувалося, що відомості про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено не було, а досудове розслідування так і не було розпочато.

Враховуючи це, Бориспільська місцева прокуратура внесла відомості до реєстру за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України.

В даний час, процесуальний керівник дав вказівки слідчому, в порядку ст. 36 КПК України.

Досудове розслідування триває. Особистий контроль здійснює керівництво місцевої прокуратури.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, за минулий рік Україна поліпшила позиції у рейтингу свободи преси за версією "Репортерів без кордонів", зайнявши 101 місце серед 180 країн світу.