ua en ru

Прокуратура відкрила справу по затриманню кримськотатарського активіста

Прокуратура відкрила справу по затриманню кримськотатарського активіста Фото: прокуратура АРК (uk.wikipedia.org)

Прокуратура АРК отримала звернення нардепа Рефата Чубарова

Прокуратура Автономної Республіки Крим отримала звернення від народного депутата України Рефата Чубарова щодо незаконного затримання в окупованому Криму крымскотатарсокго активіста Сервера Караметова. Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

У даному зверненні зазначено, що окупанти з застосуванням насильства затримали 76-річного ветерана національного руху Сервера Караметова, який здійснював мирний одиночний пікет біля будівлі "Верховного суду Республіки Крим" з вимогою звільнення українських політв'язнів.

За даним фактом прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 146 (незаконне позбавлення волі) і 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше в окупованому Криму затримали активіста Сервера Караметова. Пізніше Сімферопольський "суд" оштрафував кримськотатарського активіста за проведення одиночного пікету на підтримку заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.