ua en ru

Прокуратура відкрила справу проти чиновників КМДА за продаж комунальних приміщень за заниженою вартістю

Прокуратурою м. Києва розпочато кримінальне провадження стосовно службових осіб департаменту комунальної власності Київської міської державної адміністрації (КМДА) які, продавали комунальні приміщення за заниженою вартістю, чим завдали бюджету Києва збитки на 2,7 млн грн.

Прокуратурою м. Києва розпочато кримінальне провадження стосовно службових осіб департаменту комунальної власності Київської міської державної адміністрації (КМДА) які, продавали комунальні приміщення за заниженою вартістю, чим завдали бюджету Києва збитки на 2,7 млн грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури м. Києва.

"Прокурорською перевіркою встановлено, що протягом 2011 - 2012 рр. між Київрадою та столичними підприємствами були укладені договори купівлі-продажу трьох нежилих приміщень на вул. Михайла Котельникова, Гусовського та Львівській загальною площею 583,4 кв. м. Згідно з висновком експертної оцінки майна, затвердженими співробітниками КМДА, вартість комунальних приміщень складає 4,1 млн грн. Проте, як з'ясувалось в ході прокурорської перевірки, ринкова вартість була значно занижена. Як наслідок, до київського бюджету не надійшло майже 2,7 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Відомості про вчинення службовими особами КМДА та приватними оцінювачами кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) внесено в ЄРДР.