ua en ru

Прокуратура відкрила провадження за фактом захоплення ГРС "Чорноморнафтогазу" у Херсонській обл

Прокуратурою Генічеського району Херсонської області відкрито кримінальне провадження за фактом захоплення газорозподільчої станції ДАТ "Чорноморнафтогаз"

Прокуратурою Генічеського району Херсонської області відкрито кримінальне провадження за фактом захоплення газорозподільчої станції ДАТ "Чорноморнафтогаз" за ч. 2 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) Кримінального кодексу України. Про це йдеться у повідомленні прокуратури Херсонської області.

Нагадаємо, 15 березня у Генічеському районі поблизу блок-посту Прикордонної служби України десантувалися понад 100 озброєних осіб, одягнутих у військову форму без розпізнавальних знаків. За попередніми даними десантники належать до збройних сил Російської армії, заявляють у прокуратурі.

"Як з'ясувалося вони прибули, нібито, для охорони газовидобувних вишок та станції ДАТ "Чорноморнафтогаз", що розташовані у морі за декілька кілометрів від с. Стрілкове Генічеського району. Наразі ситуація контролюється військовослужбовцями Прикордонної служби України, які вживають адекватних заходів", - йдеться у повідомленні.

За фактом захоплення підприємства газотранспортної системи України прокуратурою Генічеського району до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене за ч. 2 ст. 279 Кримінального кодексу України.