ua en ru

Прокуратура оскаржила в апеляційному суді рішення про незаконну приватизацію "Донбасенерго"

Прокуратура м. Києва в апеляційному порядку оскаржила постанову окружного адміністративного суду м. Києва, який відмовив у задоволенні позову Генеральної прокуратури про визнання незаконними та скасування правових актів органів державної влади щодо відчуження державного пакета акцій ПАТ "Донбасенерго".

Прокуратура м. Києва в апеляційному порядку оскаржила постанову окружного адміністративного суду м. Києва, який відмовив у задоволенні позову Генеральної прокуратури про визнання незаконними та скасування правових актів органів державної влади щодо відчуження державного пакета акцій ПАТ "Донбасенерго". Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Раніше, у лютому 2014 р., ГПУ подала до окружного адміністративного суду м. Києва адміністративний позов до Кабінету міністрів України, Фонду державного майна України про визнання незаконними та скасування правових актів органів державної влади щодо відчуження державного пакета акцій ПАТ "Донбасенерго" у розмірі понад 60% статутного капіталу товариства.

У суді прокурор довів, що приватизація вказаного державного пакета акцій була здійснена з істотними порушеннями вимог законодавства, однак суд першої інстанції відмовив у задоволенні позовних вимог.