ua en ru

Прокуратура оскаржила розпорядження мера Тернополя про вивішування прапора Ради Європи

Прокуратура міста Тернополя подала позов про визнання незаконним та скасування розпорядження Тернопільського міського голови №497 від 24 грудня 2013 р. "Про вивішуванні прапорів". Про це повідомляє прес-служба міськпрокуратури.

Закон України "Про місцеве самоврядування в Україні" не відносить до компетенції органу місцевого самоврядування, в т.ч. міського голови, врегулювання питання розміщення на державних установах і комунальних підприємствах (КП) міста прапора, який не є державним прапором України, а також не належить до символіки міста Тернополя.

"Таким чином, прийняте розпорядження міського голови, в частині зобов'язання керівників КП, установ і закладів та рекомендації керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, вивісити на будівлях прапор Ради Європи із 25 грудня 2013 р. не є питанням місцевого значення та компетенцією міського голови і не узгоджується із принципом законності, проявом якого є забезпечення однакового правового регулювання суспільних відносин на всій території України", - йдеться в повідомленні.

Як наголосили в тернопільській прокуратурі, міський голова, приймаючи оскаржуване розпорядження №497 від 24 грудня 2013 р., вирішив питання, які не відносяться до його компетенції, а тому даний документ є незаконним і підлягає скасуванню.

На даний час справа про законність розміщення прапорів РЄ у Тернополі знаходиться на розгляді в суді.

Напередодні Тернопільський окружний адміністративний суд (ОАС) задовольнив позовні вимоги прокурора м. Тернополя про визнання незаконним і скасування розпорядження міського голови від 6 грудня "Про вивішуванні прапорів".

Нагадаємо, мер Тернополя Сергій Надал неодноразово звертався до жителів Тернополя із закликом вирушати до Києва для участі у Євромайдані.