ua en ru

Прокуратура оскаржила запобіжний захід водієві BMW Храпачевскому

Прокуратура оскаржила запобіжний захід водієві BMW Храпачевскому Фото: прокуратура Києва

Прокуратура наполягає на цілодобовому домашній арешт

Київська місцева прокуратура №1 подала апеляційну скаргу на рішення Голосіївського райсуду Києва, який обрав для водія BMW Ростислава Храпачевского запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

На думку прокурора вказане рішення слідчого судді є необгрунтованим і підлягає скасуванню, оскільки не відповідає ризикам, передбаченим ст. 177 КПК України. Зокрема, можливий вплив підозрюваного на свідків у даному кримінальному провадженні, які є його друзями і перебували з ним в автомобілі під час вчинення кримінального правопорушення, а також можливість ухилення підозрюваного від явки до органів досудового розслідування, що підтверджується матеріалами кримінального провадження.

З огляду на викладене, прокуратура оскаржила дане судове рішення в Апеляційний суд. Києва і буде наполягати на застосуванні щодо Храпачевского запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

В ніч на 7 лютого 2016 року співробітники патрульної поліції в Києві під час погоні застрелили людину, яка ще з трьома підозрюваними намагалася сховатися від поліції на автомобілі.

Нагадаємо, 18 лютого Печерський районний суд Києва на два місяці заарештував поліцейського Сергія Олійника, який в ході погоні застрелив неповнолітнього пасажира переслідуваного автомобіля BMW.