ua en ru

Прокуратура оголосила в розшук екс-командира однієї з частин ЗСУ в Криму

Прокуратура оголосила в розшук екс-командира однієї з частин ЗСУ в Криму Фото: Генеральна прокуратура України

Військовий підозрюється у державній зраді, дезертирство і непокорі

Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України повідомлено про підозру колишнього командира однієї з військових частин Повітряних Сил Збройних Сил України (ЗСУ), яка дислокувалася в АР Крим і здійснювала прийняття та обслуговування літальних апаратів тактичної авіації, у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 408 (дезертирство) і ч. 2 ст. 402 (непокора) КК України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури України.

Зазначений командир військової частини підозрюється в тому, що в березні 2014 р. вчинив державну зраду, а саме сприяв переходу особового складу військової частини до лав Збройних Сил Російської Федерації, а в подальшому не виконав накази про передислокацію особового складу ввіреній частини, військової техніки та майна на материкову частину України.

"Більше того, він, зрадивши український народ і військову присягу, в даний час проходить службу на посаді начальника комендатури в Збройних Силах Російської Федерації", - повідомили в прокуратурі.

Зараз військовослужбовець оголошений в розшук.

Відзначимо, напередодні Військова прокуратура Південного регіону України повідомила про підозру заступнику командувача Балтійського флоту Російської Федерації, колишньому заступнику командувача Військово-Морських Сил України Сергію Єлисєєву.