ua en ru

Прокуратура оголосила підозру харків'янину, який закликав до створення "Новоросії"

Прокуратура оголосила підозру харків'янину, який закликав до створення "Новоросії" Фото: прокуратура

Крім того, він придбав та зберігав вдома автомат Калашникова та бойові патрони до нього

Прокуратура Харківської області оголосила підозру харків'янину, який закликав до створення на території України так званої "Новоросії". Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

Як зазначається, харків'янину інкримінується розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та незаконному придбанні і зберіганні вогнепальної зброї, боєприпасів (ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 263 КК України).

"Наразі встановлено, що чоловік, підтримуючи ідею від'єднання окремих регіонів України та порушення державного устрою і конституційного ладу в Україні, здійснював публічні заклики до вчинення умисних дій, направлених на зміну меж кордону країни", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, зловмисник на своїй сторінці у соціальних мережах розповсюджував інформацію, що пропагувала та містила заклики до захоплення державної влади та розпалювання національної ворожнечі.

Крім того, він придбав та зберігав вдома автомат Калашникова та бойові патрони до нього.

"Наразі чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Максимальна санкція статті передбачає 7 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

зловмисник придбав зброю та набої до неї

Фото: зловмисник придбав зброю та набої до неї

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що народний депутата Микола Скорик може бути причетний до проекту "Новоросія", що керувався з Росії в Одеській області.