ua en ru

Прокуратура виявила необґрунтоване пом'якшення умов утримання екс-нардепа Лозінського

В ході перевірки Бориспільської виправної колонії прокуратура виявила необґрунтоване пом'якшення умов утримання колишнього народного депутата Віктора Лозінського.

В ході перевірки Бориспільської виправної колонії прокуратура виявила необґрунтоване пом'якшення умов утримання колишнього народного депутата Віктора Лозінського. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"За результатами прокурорської перевірки в діяльності Бориспільської виправної колонії № 119 встановлено, що засудженому Віктору Лозінському комісією з питань застосування до засуджених пільг по відбуванню покарання необґрунтовано пом'якшені умови тримання шляхом переведення до дільниці соціальної реабілітації цієї виправної установи", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як повідомляється, комісією неналежним чином вивчені матеріали, що характеризують засудженого, та не враховано, що Віктор Лозинський під час відбування покарання фактично не довів своє виправлення, не працював, мав дисциплінарне стягнення за порушення режиму утримання.

"Більше того, посадовими особами пенітенціарного закладу в офіційні документи вносилися недостовірні відомості про його залучення до суспільно корисної праці, здійснення нарахувань за нібито відпрацьований час", - додали в ГПУ.

Як зазначається, зазначені порушення також залишилися поза полем зору територіального управління Державної пенітенціарної служби України.

"Лише за втручання прокуратури вказане незаконне рішення комісії про надання засудженому Лозінському пільг скасовано. На сьогодні він відбуває покарання у визначеному законом порядку", - повідомили в ГПУ.

Прокуратурою Київської області за даним фактом внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ознаками ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

ГПУ звернулася до Державної пенітенціарної служби України з вимогою притягнення до відповідальності винних посадових осіб вказаної установи виконання покарань.

Нагадаємо, 20 квітня 2011 р. Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника в мисливських угіддях в Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 р.

16 червня Апеляційний суд Київської області відкрив провадження за апеляційною скаргою прокуратури на рішення Бориспільського міськрайонного суду про звільнення від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі колишнього народного депутата від фракції "Блок Юлії Тимошенко Віктора Лозинського за станом здоров'я.