ua en ru

Прокуратура за тиждень повернула державі 47 млн гривень, - Лисенко

Прокуратура за тиждень повернула державі 47 млн гривень, - Лисенко Фото: Андрій Лисенко (youtube.com, 24 Канал)

Лисенко розповів про роботу прокуратури за тиждень

За тиждень з 24 по 30 січня органами прокуратури Києва, Київської області, а також військової прокуратури в судах у підтримку позиції прокуратури були прийняті рішення про повернення державі та територіальним громадам майна і коштів на суму 47 млн гривень. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив представник ГПУ Андрій Лисенко.

"За цей час наші колеги з Вінницької, Київської, Херсонської, Черкаської та Запорізької областей повернули або припинили незаконне використання 18 тис. 212 гектарів земель загальною вартістю понад 42 млн грн. Тобто вони знову перейшли у власність держави, державних чи комунальних підприємств і територіальних громад. Наведені цифри вже підкріплені конкретними рішеннями судів", - зазначив він.

Окремо Лисенко відзначив роботу, спрямовану на викриття корупційних злочинів посадовими особами державних органів влади та місцевого самоврядування.

"З 24 по 30 січня цього року прокуратурами різних областей спільно з іншими правоохоронними органами було зафіксовано 19 фактів одержання неправомірної вигоди, тобто вимагання та отримання чиновниками різного рангу хабарів. Фігурантам справ оголошуються підозри, приймаються рішення про обрання запобіжного заходу. Розмір хабарів в рамках розслідування кримінальних проваджень коливається від 1000 грн до 8000 доларів США", - заявив представник Генпрокуратури.

Інфографіка: facebook.com/lysenko.andrii

Прокуратура за тиждень повернула державі 47 млн гривень, - Лисенко

Нагадаємо, раніше в ГПУ повідомляли, що у власність держави за тиждень повернуто землю на понад 42 млн гривень.