ua en ru

Прокуратура направила до суду справу за фактом березневого ДТП в Харцизьку, в якому загинули 5 пасажирів тролейбуса

Прокуратура Донецької області направила до Добропільський міськрайонний суд обвинувальний акт за фактом дорожньо-транспортної пригоди у Харцизьку Донецької обл., при якому в березні 2014 р. загинули 5 пасажирів тролейбуса.

Прокуратура Донецької області направила до Добропільський міськрайонний суд обвинувальний акт за фактом дорожньо-транспортної пригоди у Харцизьку Донецької обл., при якому в березні 2014 р. загинули 5 пасажирів тролейбуса. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

"У ході слідства встановлено, що в р. Харцизьку пасажирський автобус перевищив швидкість руху та скоїв зіткнення з міським тролейбусом, водій якого не врахував необхідних умов безпеки руху. Внаслідок цієї дорожньо-транспортної пригоди п'ять пасажирів тролейбуса отримали ушкодження, несумісні з життям, ще три людини з травмами різного ступеня важкості потрапили в лікарняні заклади", - йдеться в повідомленні.

За результатами розслідування обидва водії транспортних засобів звинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб).

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років.

Нагадаємо, 30 березня 2014 р. в Харцизьку Донецької обл. в результаті зіткнення тролейбуса з пасажирським автобусом загинуло 5 людей.