ua en ru

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-депутата Криму

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-депутата Криму Фото: прокуратура АР Крим (uk.wikipedia.org)

Колишній депутат звинувачується в держзраді

Прокуратурою Автономної Республіки Крим направлено до суду обвинувальний висновок за вчинення державної зради колишнім депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури АР.

Повідомляється, що прокуратурою АР Крим за результатами проведеного спеціального попереднього розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата ВР АР Крим, який звинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). На сьогоднішній день ця особа є діючим депутатом від партії "Єдина Росія" незаконно створеного органу "Державний рада Республіки Крим".

Так, в ході розслідування кримінального провадження отримані неспростовні докази того, що в березні 2014 року зазначений депутат надав допомогу та сприяння окупації півострова.

зокрема, при його безпосередній участі незаконно прийнято низку постанов, у результаті чого було створено нелегітимний державне утворення "Республіка Крим".

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, раніше прокуратура Автономної Республіки Крим направила до суду обвинувальні акти у відношенні двох екс-депутатів Севастопольської міськради.