ua en ru

Прокуратура направила в суд обвинувачення щодо "міністра" ЛНР

Прокуратура направила в суд обвинувачення щодо "міністра" ЛНР Фото: прокуратура направила в суд обвинувачення щодо "міністра" ЛНР

Мова йде про так званого "в. о. міністра економічного розвитку та торгівлі ради міністрів" ЛНР

Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт проти так званого "в. о. міністра економічного розвитку та торгівлі ради міністрів" самопроголошеної "Луганської народної республіки". Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

"Міністра" ЛНР підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації).

Встановлено, що громадянка України ініціювала і дала згоду на призначення її на посаду так званого "в. о. міністра економічного розвитку та торгівлі ради міністрів" ЛНР.

Нагадаємо, раніше прокуратура Луганської області розпочала спеціальне досудове розслідування стосовно так званого "міністра економічного розвитку і торгівлі" терористичної організації "ЛНР".