ua en ru

Прокуратура направила до суду справу проти екс-прокурора Криму, обвинуваченого у держзраді

Прокуратура направила до суду справу проти екс-прокурора Криму, обвинуваченого у держзраді Фото: прокуратура АР Крим (uk.wikipedia.org)

Прокурор причетний до фальсифікації матеріалів кримінальної справи стосовно Ільми Умерова

Прокуратура Автономної Республіки Крим направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора прокуратури Криму, обвинуваченого у державній зраді. Про це повідомила прес-секретер генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Прокуратура Автономної Республіки Крим за результатами проведеного спеціального досудового розслідування направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора прокуратури Криму О.Ю.Саргінова, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада)", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що у ході розслідування кримінального провадження отримано беззаперечні докази, які підтверджують, що колишній прокурор відділу прокуратури Криму, який перейшов на службу до незаконно створеного органу прокуратури так званої Республіки Крим, надав представникам окупаційної влади допомогу у проведенні підривної діяльності проти України, у тому числі шляхом фальсифікації матеріалів кримінальної справи стосовно Ільми Умерова.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Нагадаємо, прокурор Криму Гюндуз Мамедов заявив, що відносно колишнього "прокурора Криму" і нинішнього депутата Держдуми Росії Наталії Поклонської порушені дві кримінальні справи.