ua en ru

ГПУ порушила дві справи проти Поклонської

ГПУ порушила дві справи проти Поклонської Фото: у ГПУ є дві справи на Поклонскую

Прокурори ще не кваліфікували підозру

Щодо колишнього "прокурора Криму" та діючого депутата Держдуми Росії Наталії Поклонської порушено дві кримінальні справи. Про це сказав прокурор Криму Гюндуз Мамедов, під час брифінгу у вівторок, 22 серпня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо Поклонської кримінальне провадження проводиться ГПУ. Хоча у нас теж є кілька епізодів, пов'язаних з нею. Оскільки ми ще не визначилися з підозрою, ми не відправляємо ці матеріали в Генеральну прокуратуру для об'єднання",- сказав Мамедов.

Він нагадав, що відносно Поклонської порушено справу за фактом державної зради, а також за причетність до незаконної заборони кримськотатарського Меджлісу.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура (ГПУ) звернулася до Печерського районного суду Києва про надання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування щодо проросійських "влади" окупованого Криму.

Раніше Європейський союз опублікував список осіб, проти яких введені санкції за діяльність, що підриває територіальну цілісність України, в який увійшла і Поклонська.