ua en ru

Прокуратура направила до суду справу викрадачів столичного бізнесмена групою злочинців

Прокуратура направила до суду справу викрадачів столичного бізнесмена групою злочинців Фото: суд (tomenko.ua)

Зловмисники викрали у листопаді 2016 року бізнесмена з метою викупу в 500 тис. доларів

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо 5 учасників організованої групи, які викрали столичного бізнесмена, який раніше працював на держслужбі, з метою отримання викупу в 500 тис. доларів. Про це повідомляє прес-служба прокуратура Києва Facebook.

"Злочин стався в листопаді 2016 року біля одного з будинків у Солом'янському районі столиці. Зловмисники, переодягнувшись у форму СБУ, під виглядом "законного затримання" схопили потерпілого, посадили в автомобіль і вивезли в лісосмугу поблизу Віти-Поштової Київської області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прокуратури, до викраденого застосовувались насильство і тортури, викрадачі вимагали за його звільнення викуп у сумі 500 тис. доларів. Так, двоє викрадачів були затримані правоохоронцями на місці вчинення злочину, 3 інших, після невдалої спроби втекти, затримали недалеко від місця їх проживання.

В ході досудового розслідування встановлено причетність підозрюваних до скоєння інших тяжких злочинів, пов'язаних із застосуванням насильства і залякування громадян з метою отримання грошових коштів. За злочини їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 146 КК України (незаконне викрадення людини), ч. 4 ст. 189 (вимагання), ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 353 (незаконне присвоєння владних повноважень) КК України.

У КИЄВІ СУДИТИМУТЬ 5 ЗЛОВМИСНИКІВ, ЯКІ ВИКРАЛИ БІЗНЕСМЕНА ЗАРАДИ ВИКУПУ У 500 ТИС. ДОЛАРІВ США Прокуратурою міста Києва...

Опубліковано Прокуратура міста Києва 7 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що столичний суд заарештував одного з викрадачів екс-громадянина Російської Федерації Володимира Крупчака, якого намагалися вивезти до РФ за 17 млн доларів.