ua en ru

Прокуратура направила до суду справу стосовно "голови адміністрації" окупованій Горлівки

Прокуратура направила до суду справу стосовно "голови адміністрації" окупованій Горлівки Ілюстративне фото: прокуратура Донецької області (twitter.com uainforg)

47-річний житель Донецька в травні 2014 року почав співпрацювати з представниками "ДНР"

Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт стосовно "голови адміністрації" окупованій Горлівки за фактом участі в діяльності терористичної організації "Донецька народна республіка" ("ДНР"). Про це повідомляє прес-служба прокуратура області.

Розслідуванням встановлено, що 47-річний житель Донецька в травні 2014 року почав співпрацювати з представниками "ДНР". За цей час чоловік встиг проявити себе на різних посадах, зокрема, отримавши військове звання "підполковник", став "заступником командира" одного з батальйонів. У жовтні 2014 року брав безпосередню участь у бойових діях в районі міжнародного аеропорт в Донецьку, де чинив опір підрозділам Збройних сил України та іншим військовим формуванням України, задіяним у проведенні антитерористичної операції на території Донецької області.

У жовтні того ж року ватажок "ДНР" Олександр Захарченко призначив його "главою адміністрації" Куйбишевського та Київського районів Донецька. А вже в липні 2016 року пособника терористів призначили "в. о. голови адміністрації" Горлівки.

Так, перебуваючи на зазначених посадах, сприяв наповненню бюджету "ДНР". Під час проведення зустрічей з жителями міста проводив пропагандистську роботу з популяризації ідеї незалежності Донецької області від України з метою формування думки серед населення та світової спільноти про законність власних дій, легітимність створення і діяльності "ДНР".

Таким чином, керівництво терористів звинувачується у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 КК України - участь у терористичній організації, і ч. 1 ст. 110 КК України - навмисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно очільника адміністрації окупованої Горлівки Прокуратурою...

Опубліковано Прокуратура Донецької області 13 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Донецькій області поліцейські затримали бойовика "ДНР", який чергував на блокпості.