ua en ru

Прокуратура направила до суду справу про напад на Найєма

Прокуратура направила до суду справу про напад на Найєма Фото: Мустафа Найєм (РБК-Україна)

Справу про напад на Найєма розглядатиме Шевченківський райсуд Києва

Прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт щодо підозрюваних у нападі на нардепа Мустафу Найєма. Про це повідмоляє РБК-Україна з посилання на повідомлення столичної прокуратури у Facebook.

Як зазначається, відповідно до результатів розслідування, дії трьох підозрюваних у нападі на Найєма, що стався у центрі Києва 30 квітня, кваліфікували за ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) КК України.

За даними прокуратури, справу про напад на нардепа сьогодні, 2 жовтня 2018 року, направлено до Шевченківського райсуду Києва для розгляду по суті.

"Прокуратура міста Києва затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо групи осіб, причетних до хуліганських дій відносно народного депутата України Мустафи-Масі Найєма", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що наразі підозрювані та їх адвокати ознайомились з матеріалами справи та отримали копії обвинувального акту.

Також зазначається, що ще одному ймовірному учаснику нападу оголошено про підозру заочно. Мова йде про зловмисника, який безпосередньо завдав депутатові удару в обличчя. Його дії кваліфіковано за ч.2 ст. 296 та ч.1 ст.122 (умисне тілесне пошкодження середньої тяжкості).

"Матеріали стосовно вказаної особи виділені в окреме кримінальне провадження у зв’язку із оголошенням його у міжнародний розшук", - додають у прокуратурі.

Прокуратура направила до суду справу про напад на Найєма

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 19 вересня поточного року столична прокуратура завершила розслідування нападу на Найєма.

Зазначимо, напад на Найєма стався 30 квітня біля Бессарабського ринку в центрі Києва. Одному з учасників нападу вдалося втекти в Азербайджан.